Trouwen in Italie, de kosten

Vaak wordt er aan mij gevraagd: ‘Claudia, wat kost het nou een bruiloft in Italië?

Het antwoord hierop is niet simpel. De kosten zijn afhankelijk van heel veel factoren. Ten eerste de regio waar je wilt trouwen en de periode waarin de bruiloft plaatsvind. Of wat dacht je van het aantal gasten tijdens de bruiloft. Wellicht worden de overnachtingen van de gasten wel betaalt door het bruidspaar en wordt er ook op culinair gebied erg goed voor hen gezorgd? Daarnaast heeft de vorm van de ceremonie ook invloed op de kosten. Er zijn zoveel factoren waar je rekening mee moet houden, ik kan nog wel even doorgaan…

Om toch een indicatie te geven op basis van mijn ervaringen kan ik zeggen dat een gemiddeld budget van €25.000 reëel is om een stijlvolle bruiloft te organiseren in Italië voor een groep van gemiddeld 30 gasten. Het spreekt voor zich dat ik ook bruiloften heb georganiseerd voor een minder budget en zeker ook voor een groter budget.

Dit is dan ook precies de reden dat ik altijd eerst de wensen en eisen van het bruidspaar inventariseer voordat ik een voorstel kan afgeven van de totale kosten. Mocht je meer willen weten over de diverse mogelijkheden van trouwen in Italië, neem dan contact met me op en we kijken samen wat er mogelijk is.

Ciao, Claudia